Франківець оцифрував понад 100 туристичних маршрутів Карпатами

Новини, Туризм

Веб-сайт та мобільний додаток були запущені ще минулого літа. Зараз цей проєкт отримав значне вдосконалення – підтримку маршрутів для походів.

Спочатку було створено каталог маршрутів з детальним описом та цифровим треком. Цей каталог розміщений на веб-сайті, пише Голос.if.ua.

Каталог включає маршрути різної складності з усіх регіонів та масивів Карпат.

Фактично оцифровано вже всі офіційні марковані похідні маршрути, а також десятки немаркованих, але популярних серед туристів. Кілька днів тому з’явилося оновлення для мобільного додатку “В Похід Карпатами”, в якому вбудовано цей каталог маршрутів.

Маючи при собі мобільний телефон, любителі піших подорожей Карпатами зможуть обирати маршрут для походу. Додаток допоможе слідувати йому за допомогою карт.

Цікаво, що додаток, як і раніше, може повноцінно працювати без підключення до інтернету.

“Підтримка маршрутів була найбільш затребуваною функцією, відколи я випустив першу версію свого мобільного додатку. Про маршрути мене запитував кожен другий користувач додатку, з якими я спілкувався. Тепер це можливо. Довелося займатися не тільки програмуванням, але і розробкою самих маршрутів так, щоб мобільний телефон вів туриста від автобусної чи залізничної зупинки по всьому маршруту і до повернення додому, — коменту розробник проєкту Роман Гелемб’юк.

За його словами, список зі 100 маршрутів не є остаточним. Він очікує на рекомендації користувачів з описом нових цікавих пішохідних маршрутів.

Додавати маршрути тепер легко, і вони автоматично синхронізуються на мобільні телефони користувачів додатку “В Похід Карпатами”.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.