Жодного будівництва до виборів там не буде, – Марцінків про спірну ділянку біля озера (відео+документ)

Відео-новини, Новини

На ділянці біля міського озера, яка перейшла у власність громади міста Івано-Франківська, облаштують фруктовий сад, а іншу частину планують обміняти, якщо перемовини будуть вдалими.

Днями мерія Франківська уклала мирову угоду з ТОВ «Гаразд» щодо конфліктної ділянки площею 4 га поблизу міського озера в Івано-Франківську: 1,18 га залишається за громадою міста, а 2,82 га віддають в оренду на 12 років компанії Костянтина Бородайка ТОВ «Розважально-відпочинковий центр «Гаразд», повідомляє Голос.if.ua з посиланням на Версії.

Згідно мирової угоди, яку підтримали 24 депутати на сесії міськради, мерія погоджується розробити та затвердити містобудівну документацію, що передбачає використання земельної ділянки за її цільовим призначенням.

Мешканці прилеглого до озера мікрорайону з вулиць Ленкавського, Биха, Південний бульвар, Короля Данила, Кармелюка звернулись до міського голови за поясненнями. Адже раніше планувалось, що на цій ділянці буде зелена відпочинкова зона.

“А тепер там має бути сім 16-поверхових будинків”, – обурюються люди.

Втім, Руслан Марцінків запевняє, що жодного будівництва на цій ділянці не буде. Принаймні, до осінніх виборів.

В мерії пропонують Бородайку обмін: замість ділянки біля озера іншу землю або приміщення в Івано-Франківську. Проте за словами мера франківський підприємець поки не погоджується на обмін, оскільки не має гарантій.

“Він каже: “А де моя гарантія, що мене не “кинуть” і у вас після жовтня нічого не зміниться? Давайте переживемо вибори і повернемось до розмови по обміну”, – розповів про перемовини Руслан Марцінків.

На тій ділянці, яку Бородайко погодився віддати місту, планують облаштувати муніципальний парк. Ділянку передають у постійне користування КП «Центр розвитку міста та рекреації».

“Ми там хочемо сад створити – посадити фруктові дерева. На 15 березня я замовив саджанці – посадимо вздовж алею. Тепер ми це можемо зробити, бо це вже наша земля. Тепер нарешті також можемо зробити нормальну доріжку до озера”, – розповів про плани Руслан Марцінків.

Про жодне будівництво на цій землі наразі не йдеться.

“Я докладу максимум зусиль, щоб ця ділянка була збережена за громадою. На цій землі нічого будуватися не буде”, – пообіцяв мер.

До слова, ці 4 гектари поблизу міського озера мають статус зелених зон загального користування. На таких територіях допустимо будувати лише будівлі рекреаційного призначення. Забудівник отримав цю землю у 2006 році для будівництва спортивного комплексу. Проте, за цей час неодноразово робив спроби змінити цільове та функціональне призначення земель на будівництво житла.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.