Поліція розшукує шахраїв, яким прикарпатка перерахувала значну суму грошей

Кримінал, Новини

Схема шахрайства «Ваш родич у поліції» – не нова, проте мешканці Івано-Франківщини продовжують потрапляти у неї, втрачаючи значну суму грошей, інформує Голос.if.ua.

Саме така ситуація сталася напередодні із 68-річною мешканкою Долинського району.
Потерпіла розповіла правоохоронцям, що 22 грудня, на її мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції та сказав, що її зятя затримано за збут наркотичних засобів. Для уникнення кримінальної відповідальності потрібні гроші -15 тисяч гривень. Не засумнівавшись у правдивості цього повідомлення та навіть не за телефонувавши до родича аби з’ясувати ситуацію, потерпіла погодилась перерахувати вказану суму на мобільний рахунок зловмисників.

Вже після цього жінка таки набрала номер зятя і зрозуміла, що стала жертвою шахраїв та зателефонувала в поліцію.

Наразі правоохоронці проводять заходи із встановлення місця перебування зловмисників та їх притягнення до кримінальної відповідальності. Проводиться досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням про пильність і просять дотримуватися елементарних правил безпеки.

Пам’ятайте: навіть якщо незнайомець називає себе працівником правоохоронних органів, не поспішайте виконувати його прохання, особливо ті, які стосуються переказу коштів. Але якщо все ж таки Вас обманули, звертайтеся в поліцію негайно.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.