«Акція прямої дії»: мешканці Хоткевича кличуть франківських депутатів у гості

Новини, Політика

Сьогодні, 25 лютого, перед початком сесії Івано-Франківської міської ради слово надали громаді міста.

Можливість на виступ отримали мешканці вулиці Хоткевича, 44 корпус 3, які вкотре виступили проти будівництва багатоквартирного будинку поруч із їх помешканнями, передає кореспондент Голос.if.ua.

Люди нарікають, що міська асоціація учасників АТО готується до будівництва, але забудовник порушує норми. Мешканка будинку Ірина Шуваринська з трибуни сесійної зали заявила, що дане будівництво не є проєктом для забезпечення квартирами бійців, а є комерційним.

«Будинок на понад 200 квартир і тільки 36 віддадуть учасникам АТО. То який це проєкт для бійців? Це комерційний проєкт і все!», – наголошують люди.

«Що може нам потрібно там поставити хрести, щоб на нас звернули увагу?!», – додала Ірина Шуваринська.

Так, сьогодні о 17.00 год мешканці вулиці Хоткевича, які виступають проти будівництва обіцяють заблокувати ділянку на якій ведуться підготовці роботи.

На акцію протесту запросили депутатів та представників всіх відповідних служб, а також учасників АТО.

Руслан Марцінків пообіцяв, що сьогодні до них на місце будівництва приїде Микола Вітенко, представники архбудконтролю, архітектури та Водоканалу. Люди хочуть конкретні відповіді та запевнення від депутатів і влади міста, проте знову пішли із нічим. Обранці знову радять людям шукати компроміс.

У підсумку мер зобов’язав Держархбудконтроль дати припис про призупинення проведення підготовчих робіт та створити робочу комісію, що розробить проєкт рішення, який задовільний як мешканців, так і учасників АТО.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.