24 лютого 2020 – яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робити

Новини, Суспільство

24 лютого – 55-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 310 днів. В XX і XXI століттях цей день відповідає 11 лютого Юліанського календаря, інформує  Голос.if.ua.

В Ісландії відзначають День тістечок, на Кубі – День початку боротьби за незалежність і Міжнародний фестиваль кубинських сигар, у США – День кукурудзяного коржа, в Естонії – День незалежності, в Ірані – День інженера, в Румунії – Dragobete, в Індії – День митного та акцизного управління, у Мексиці – День прапора, у Таїланді – День національного артиста.

Пам’ятні дати 24 лютого, річниці та події У 1466 році в Брюгге (Бельгія) відбулася перша з офіційних лотерей, організатором якої була вдова фламандського живописця Яна ван Ейка. У 1582 році Папа Григорій XIII своєю буллою Inter gravissimas оголосив про реформування літочислення і введення Григоріанського календаря, що використовується сьогодні в більшості країн планети. У 1852 році письменник Микола Гоголь спалив другий том своєї, як він сам назвав, поеми «Мертві душі». У 1902 році у Великобританії доктор Ланчестер запатентував дискові гальма.

У 1938 році компанія Oral-B випустила першу в світі зубну щітку з нейлоновим волокном замість натуральної щетини. Який сьогодні церковне свято Православна церква 24 лютого вшановує пам’ять священномученика Власія Севастійського, єпископа. Святий вважається покровителем худоби. У народі говорили: «Проллє Власій маслечка на дороги – зимі пора забирати ноги», «Власій, сшиби ріг з зими». Існує традиція в цей день подавати до столу печеню. У церкві освячують коровай житнього хліба і потім згодовують по шматочку всім домашнім тваринам. В це свято здійснюють обряди і читають замовляння від нечистої сили, псування і пристріту.

24 лютого іменини Іменини у Захара, Всеволода, Гавриїла, Дмитра і Георгія.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.