Стару кам’яницю на Гординського виставляють на приватизацію

Економіка, Новини

Новий власник має використовувати будівлю у сфері освітньої діяльності. В мерії сподіваються вторгувати не менше 15 мільйонів.

Будівлю продаватимуть з аукціону. Покупець зобов’язується виконувати норми чинного законодавства України у галузі охорони пам’яток культурної спадщини стосовно об’єкта приватизації, інформує  Голос.if.ua.

Кам’яниця на Гординського, 10 в центрі Франківська – колишня жіноча семирічна школа імені Королеви Софії. Будівля зведена в 1895 р у стилі неоготики.

У повоєнний період 1945-46 рр. у ній тимчасово розташовувався учительський інститут, теперішній Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

Два роки тому з’явилася надія, що тут відкриють iHUB – коворкінг для ІТ-спільноти, місто передало будівлю в довготривалу оренду норвезькому інвестору.

Втім, компанія відмовилася від ідеї створення коворкінгу, оскільки це виявилося задорого. Також планували відкрити у будівлі центр дитячої творчості, втім плани також не були реалізовані через брак фінансування.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.