Яких помилок не слід припускатися, готуючи фаршировані яйця

Здоров'я, Новини

Навіть таку закуску можна легко зіпсувати.

Можна приготувати фаршировані яйця на пікнік, свято або на вечірку, і гарантовано їх з’їдять у найпершу чергу. Приготування цієї закуски складається з декількох етапів та починається з того, що потрібно зварити яйця круто. Однак під час варіння яєць можна легко припуститися кількох поширених помилок. Ось ці помилки, яких слід обов’язково уникати, інформує  Голос.if.ua.

Переварювати яйця

Приготування смачних фаршированих яєць починається з добре зварених круто яєць. Якщо ж вони переварені, то жовтки зверху мають сірий відтінок, а також з’являється сірчаний запах, який може бути досить сильним.

Щоб правильно зварити яйця круто, потрібно покласти їх у воду, дати воді закипіти, проварити десять хвилин. Це зробить білки досить щільними, але ще ніжними, а жовтки стануть необхідної консистенції, але залишаться вершковими.

Не очищати яйця, зварені круто, відразу ж після варіння

Охолодження між варінням і приготуванням фаршированих яєць має дуже важливе значення. Коли яйця ще теплі, білки стають більш ніжними та делікатними, що полегшує їх розрив, у той час як теплі жовтки можуть призвести до того, що майонез або йогурт розшарується.

Найшвидший і простий спосіб охолодження варених яєць — занурити їх у крижану воду на кілька хвилин відразу ж після того, як ви зняли їх з плити. Додатково до того, що яйця буде легше фарширувати, цей крок також полегшить чищення варених яєць.

Недостатньо добре подрібнений жовток

Щоб фаршировані яйця вийшли смачними, дуже важливо, щоб начинка мала кремову консистенцію. Вона повинна бути м’якою, гладкою і не містити шматочків яєчного жовтка.

Щоб начинка вийшла ніжною, гладкою і без грудочок, потрібно розім’яти жовтки за допомогою виделки. Це допоможе повністю розбити жовтки перед додаванням інших компонентів начинки у миску.

Додавати забагато майонезу

Майонез або грецький йогурт — це інгредієнти, які допомагають надати вареним яйцям гарну вершкову консистенцію. Однак якщо ви використовуєте ці компоненти у занадто великій кількості, то не лише переб’єте смак начинки, але також отримаєте більш рідку її консистенцію, яку буде складно покласти у яєчний білок.

Правильна кількість майонезу або йогурту у начинці забезпечує гарну текстуру і приємний смак. Потрібно пам’ятати, що завжди за наявності бажання можна додати майонез, але прибрати його не вийде, тому слід дотримуватися обережності під час його додавання.

Готувати фаршировані яйця заздалегідь

Ця закуска готується дуже швидко, тому не варто готувати її за кілька днів до подачі на стіл. Це може зіпсувати колір і текстуру готової страви, і фаршировані яйця стануть тьмяним та сухими.

Фаршировані яйця краще готувати за день до подачі на стіл, хоча варені яйця можуть зберігатися у холодильнику до тижня. Начинку окремо від білків можна зберігати два дні до подачі на стіл.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.