Декілька прикарпатських лісгоспів заплатять штраф за шкоду довкіллю

Економіка, Новини

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища під час проведення заходів державного нагляду (контролю) лісгоспів виявили факти порушень вимог природоохоронного законодавства, внаслідок чого розраховано екологічну шкоду.

Оскільки у добровільному порядку суб’єкти господарювання не відшкодовували збитки, Державна екологічна інспекція  звернулась до Господарського суду з відповідними позовами про примусове стягнення завданих державі збитків, пише Голос.if.ua.

Зокрема, рішенням Господарського суду Івано-Франківської області від 18 лютого 2020 року задоволено позов Державної екологічної інспекції про стягнення з Державного підприємства «Ворохтянське лісове господарство» шкоди у розмірі 2 360 126  грн.

Попередньо рішеннями Господарського суду Івано-Франківської області також було задоволено позови Інспекції до інших лісгоспів про стягнення шкоди: до Державного підприємства «Рогатинське лісове господарство» у розмірі 1 274 983 грн., Державного підприємства «Делятинське лісове господарство» у розмірі 161 279 грн. та Державного підприємства «Надвірнянське лісове господарство» у розмірі 186 482  грн.

Загалом за рішеннями суду державі буде відшкодовано збитки, заподіяні навколишньому природному середовищу, на загальну суму 3 982 870 грн.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.