СБУ підозрює голову райсуду та адвоката в отриманні неправомірної вигоди (фото)

Кримінал, Новини

У межах розпочатого кримінального провадження, правоохоронці встановили, що фігуранти вимагали 20 тисяч гривень від місцевого мешканця за винесення судових рішень щодо скасування арешту майна та не притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності.

 

Оперативники спецслужби задокументували отримання фігурантами частини неправомірної вигоди, про це інформує Голос.if.ua.

Під час проведення обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів вилучено кошти в національній та іноземній валютах, інші матеріальні цінності, документи, що посвідчують особу, видані іноземною державою та матеріали судових справ.

 

За результатами проведених слідчих та розшукових дій, голові райсуду повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.368 та ч.2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Адвокату – за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Наразі до Вищого антикорупційного суду направлені клопотання про обрання фігурантам запобіжних заходів.

Операція проводилась спільно з детективами Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.