Домашній зефір без цукру: не тільки смачно, але й корисно

Здоров'я, Новини

З дитинства більшість з нас любить зефір, але той, що продається зараз в супермаркетах, викликає великі сумніви.

З дитинства більшість з нас любить зефір, але той, що продається зараз в супермаркетах, викликає великі сумніви. Пропонуємо вам рецепт домашнього зефіру без цукру, якого тут немає зовсім, зате багато пектину, а агар-агар дуже люблять корисні бактерії, що населяють наш кишківник, інформує Голос.if.ua.

Інгредієнти:

  • охолоджене яблучне пюре — 125 г
  • яєчний білок — 2 шт.
  • мед — за смаком (½ — 1 ст. ложка)
  • агар-агар — 10 г
  • вода — ½ склянки

Приготування:

Бажану консистенцію ми отримуємо шляхом пектину, що міститься в яблуках, і желейних властивостях агар-агару. Найбільше пектину містять яблука кислих сортів, ідеальний варіант — антонівка.

Для отримання необхідної кількості пюре яблук потрібно взяти приблизно у 2 рази більше за вагою. Неочищені яблука потрібно розрізати навпіл, видалити серцевину і запекти в духовці. Після запікання шкірка легко відділяється, а м’якоть потрібно перетворити в однорідне пюре. Додаємо в остигле пюре мед за смаком.

Збиваємо білки в круту піну і починаємо по ложечці додавати яблучне пюре, не перестаючи збивати. Поки маса збивається в комбайні, розчиняємо порошок агар-агару в половині склянки води, доводимо до кипіння, безперервно помішуючи, і кип’ятити 2 хвилини. Гарячий розчин додаємо тонкою цівкою в білково-яблучну масу, продовжуючи активно збивати.

Тепер потрібно виставити зефірки через кондитерський мішок на лист, покритий пергаментом. Агар-агар починає застигати при кімнатній температурі, але можна і винести на холод. Застигати зефір може довго — до 12 годин.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.