“Відновила цноту, бо мама вб’є” – чому ‎українки роблять гіменопластику‎

Здоров'я, Новини

Відновити цноту і знову стати незайманою – такі операції стають дедалі популярнішими в ‎Україні, кажуть лікарі.

Буває, що дівчата ‎йдуть на це по декілька разів. Водночас причини, які підштовхнули до такого кроку, різні. ‎ BBC News Україна дослідила, чому українські дівчата роблять гіменопластику‎, пише Голос.if.ua.

‎”У нас так заведено: секс до одруження – це погано. Це гріх. Бо від ‎таких ‎стосунків можна отримати багато проблем: певні травми, захворіти на ‎СНІД ‎чи інші венеричні інфекції, завагітніти, а ще як він з тобою не ‎захоче ‎одружитися, то, вважай, що в тебе назавжди зіпсоване життя…”, – розповідає дівчина із невеликого прикарпатського села.

Дівчина каже, що про секс з мамою не говорили, часто ходили до церкви, а там казали, що секс до весілля – це ‎гріх.

“Перший секс у ‎мене був у 18 років. Коли я вже стала студенткою. Я ‎любила його, він мене. ‎Ми вважали, що уже достатньо дорослі для цього. Мама ж ‎підозрювала щось не те. Саме тоді вона ‎наполегливо тягнула мене ‎до гінеколога. Хотіла перевірити, чи я ще “дівчинка. Я не зізналась, що в мене був ‎секс. Боялась, що мама мене вб’є. Але розуміла, що так легко мені усе це не ‎зійде з рук. Мене будуть цькувати, про ‎мене знатиме все село, люди ‎кепкуватимуть. А мама, якщо не вб’є, то ‎взагалі відвернеться. Це було дуже ‎страшно”, – додає вона.

Вона просить не називати свого імені, адже цим можна нашкодити її ‎майбутньому.

“Я знала, що ‎роблять такі операції. Багато про це ‎читала в інтернеті. Пішла до ‎лікаря і запитала про відновлення цноти. Мені ‎все гарно пояснили, і я ‎наважилась зробити таку операцію. Лише в ‎такий спосіб мама б ні про що не ‎дізналася”, – розповідає свою історію одна з дівчат.

Вона позичила гроші у кількох ‎друзів, причини їм не сказала.

“Мені ‎зробили операцію і запевнили, що тепер ‎сміливо можу йти до ‎гінеколога і переконувати, що я ні з ким не ‎спала. Так і сталося. Ніхто ні про ‎що не дізнався”, – розповідає свою історію одна з дівчат.

Лікарі-‎гінекологи підтверджують, що такі випадки є. В основному це ‎дівчата 18-20 років з невеликих містечок та сіл. ‎

‎”Так, ми таких дівчат оперували. Вони справді приходять через батьків. ‎Поки ‎мама збирається її відвести до гінеколога, дівчинка швиденько біжить ‎до лікаря сама, щоб мама нічого не запідозрила. Я вважаю, що це ‎просто ‎неправильне виховання. Мамі потрібно не залякувати доньку, а ‎нормально ‎пояснити. Або принаймні ‎сприйняти ‎дитину такою, якою вона є”, – розповідає акушер-гінеколог, фахівець з ‎гіменопластики ‎Олена Бартловська. ‎

Психологи ж кажуть, що такі дівчата стають дуже замкнутими. Вони ‎мало ‎спілкуються, невпевнені в собі та залякані. І дуже часто батьки ‎навіть ‎не здогадуються, що є причиною такої поведінки.‎

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.