Свята, іменини та дати 17 лютого: День спонтанного прояву доброти

Новини, Суспільство

День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day) – одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. В Україні це свято поки що практично не відоме. Вважається, що в цей день людям слід намагатися бути не просто добрими, що само собою зрозуміло, а добрими безмежно і безкорисливо, до божевілля, про це інформує Голос.if.ua.

У неділю, 17 лютого, православні віруючі вшановують пам’ять преподобного Миколи, ігумена Студійського. Також у народі святого прозвали Миколою Студеним, так як цей день завжди вважався найхолоднішим у лютому.

На Київській Русі цей день називали Вовчий сват. Люди вірили, що в цей час у лісах в розпалі звірині весілля. Вважалося, що «про звірині стежки в лісі знає лише Микола Студений». І тільки йому було відомо, де знаходиться лігво вовчиць, і як пускаються в танок лисиці.

Іменини 17 лютого святкують: Авраамій, Георгій, Іадор, Іасім, Іван, Йосип, Ісидор, Кирило, Констанція, Копрій, Микола, Фалалей, Феоктист, Юрій.

Цей день в історії:

1598 – боярин Борис Годунов за рішенням Земського собору зійшов на трон Московської держави.

1944 – у ході переможної для Радянського Союзу Корсунь-Шевченківської операції (Друга світова війна) гине командувач військ Вермахту генерал Штеммерман.

1947 – день народження Міжнародної асоціації юристів (організація заявляє, що вона формує майбутнє спільноти юристів у всьому світі, а також впливає на реформи у сфері міжнародного права).

1947 – сигнал радіостанції “Голос Америки” досяг і радянського слухача (завідував російської службою радіостанції знаменитий “неповерненець” Олександр Бармін).

1972 – СРСР і Республіка Нігер встановили дипломатичні відносини.

1979 – розпочалася одна з перших воєн між країнами комуністичного блоку: китайсько-в’єтнамський конфлікт (переможця так і не виявлено, але ряд дослідників схиляються до думки, що Китай зазнав поразки).

1983 – цей день вважається датою народження мови програмування Ада (структурна, модульна мова програмування, що містить високорівневі засоби програмування паралельних процесів).

1993 – в Російській Федерації засновано РАО “Газпром” (світовий лідер у видобутку нафти і газу, займає 24-е місце серед світових компаній, про компанії говорять, що вона є “газовим кийком” в руках уряду Росії при вирішенні різних політичних питань).

1955 – створена Одеська кіностудія художніх фільмів.

2008 – балканська область Косово проголосило незалежність від Сербії, цей акт отримав визнання 69 держав.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.