Прикарпатські підприємства боргують “Нафтогазу” 225 мільйонів

Економіка, Новини

Сьогодні під час наради у т.в.о голови Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва говорили про проходження опалювального періоду 2019/2020 року на території області.

Наразі в області у відповідному режимі працюють 819 котелень. Також, немає проблем із роботою Калуської та Бурштинської ТЕЦ, пише Голос.if.ua з посиланням на Фіртка.

Проте проблемним є питання розрахунків компаній теплопостачання перед “НАК Нафтогаз Україна” за спожитий природний газ – за 2019 рік підприємства боргують за газ 225 мільйонів.

Як наголосив Ігор Гунін, начальник департаменту ЖКГ, значна частина боргів виникла через невідповідність встановлених тарифів. Він також повідомив, що до кінця березня всі підприємства теплопостачання забезпечені газом.

Також дві ТЕЦ забезпечені вугіллям на 15 днів. За словами директора ЖКГ, “Водоекотепросервіс” (Калуш) сплатив відповідні кошти, щоб залишитися із газом.

“У нашій області тарифи з теплопостачання є одними з найнижчих в Україні. Також, хочу наголосити, що борги за газ наших підприємств є також одними з найменших”, – додав Гунін.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.