Стихія завдала шкоди лісовим масивам Прикарпаття

Економіка, Новини

Сильні вітри та дощі, що пройшли Прикарпаттям на початку тижня , завдали непоправної шкоди не тільки будівлям, а й лісовим масивам.

На цьому наголошують в Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, пише Голос.if.ua.

“Унаслідок природної стихії на території Франківщини шквальними вітрами та вітровалами пошкоджено лісові насадження у держлісгоспах області. Бурелом охопив площу 2 тис. га держлісфонду, де значну частину становили смерекові насадження”, – кажуть лісники.

Начальник управління Віктор Сахнюк на нещодавній нараді наголосив, що як тільки дозволять погодні умови, лісівники повинні ліквідувати наслідки стихії, з метою недопущення поширення шкідників, втрати якості деревини.

Нагадаємо, бурелом — поламані бурею або ураганом дерева в лісі. Якщо буря вивертає з корінням цілі дерева, то повалений ліс утворює так званий буревал або вітровал.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.