На Прикарпатті лісгосп за незаконну рубку дерев сплатить 1,2 мільйони гривень штрафу

Кримінал, Суспільство

Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області задоволено позов Державної екологічної інспекції Карпатського округу до Державного підприємства “Рогатинське лісове господарство”.

Мова йде про відшкодування 1 274 983, 91 гривень шкоди заподіяної лісу, внаслідок порушення норм лісового законодавства, повідомляють у  Господарському суді, інформує Голос.if.ua.

Судом при розгляді справи встановлено, що позивачем здійснено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Державним підприємством “Рогатинське лісове господарство”.

За наслідками проведеної перевірки виявлено низьку порушень, зокрема здійснена незаконна рубка лісу на території лісового фонду, який знаходиться в постійному користуванні ДП “Рогатинське лісове господарство”, про що складено відповідний акт.

Згідно ст.107 Лісового кодексу України підприємства, установи, організації і громадяни зобов’язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними лісу внаслідок порушення лісового законодавства, у розмірах і порядку, визначених законодавством України.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.