Гнилі двері й розбиті вікна: за відділення “Укрпошти” в Нижневі обласній дирекції соромно (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини

На Прикарпатті масово руйнуються відділення “Укрпошти”.

В одних – мільйони, в інших – півтори тисячі гривень зарплатні на місяць і аварійне приміщення. Сільські листоноші працюють в умовах, які просто вражають.

Село Нижнів. У самому центрі – будівля, схожа на занедбаний сарай: зогнилі двері й вікна, розбиті шибки, обдертий фасад, порослий мохом дах . Про те, що це сільське відділення пошти, нагадує тільки жовта вивіска, пише Голос.if.ua з посиланням на Подробиці.

“Скільки років цій будівлі? – Важко сказати. – Але ось там зверху збереглася дата – 1932. Щоправда, розгледіти її важко, адже фасад геть знищений”.

Всередині – вигляд не кращий: зношені напіврозвалені меблі, дірява підлога та облуплені стіни.

З самого ранку у відділенні натовп селян. Одні – отримують пенсії, інші – оплачують рахунки. Працює пошта тричі на тиждень. Обслуговує два села і кілька хуторів. Ольга Василівна тут і за начальника, і за листоношу.

“Сьогодні працюю начальником, завтра йду хатами за листоношу. Листоноша розрахувалася – пішла до Франківська і заробляє гроші. Поки що ще ніхто не хоче йти”. – говорить Ольга Нікітіна, начальниця відділення зв’язку “Укрпошти” в селі Нижнів.

Ольга Василівна працює у відділенні понад 10 років.

“Хотілося б або другого приміщення, або ремонту – щоби хотілося йти на роботу і працювати. Давно не було ремонту”, – говорить Ольга Нікітіна, начальниця відділення зв’язку “Укрпошти” в селі Нижнів.

Втім, ремонтом, тут навряд чи зарадиш.

“Це, певне, будинок ще австрійський чи польський. От я вже на пенсії, 63 роки, що було – то і лишилося. Змін ніяких”, – зазначив Ярослав, житель села Нижнів.

За це відділення йому соромно, – каже керівник Івано-Франківської обласної дирекції “Укрпошти” Михайло Рудий. І зізнається: у регіоні воно не єдине. Чому так? – відповісти не готовий, адже керівником працює лише рік. Як альтернативу дорогому будівництву нових приміщень, – пропонує брати в оренду.

“По такій системі за минулий рік ми відремонтували більше 30 відділень поштового зв’язку в Івано- Франківській області. Тобто, перевели з недуже хороших умов праці – перевели в сільські ради, в менші площею, тепліші, з більш-менш нормальним ремонтом”, – говорить Михайло Рудий, керівник Івано-Франківської дирекції акціонерного товариства “Укрпошта”.

Приміщення під оренду мають, – кажуть у сільській раді. Щоправда, зараз воно занедбане, без опалення і ремонту. І теж потребує чималих капіталовкладень.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.