Експерт ВООЗ: коронавірусом можуть заразитися дві третини людства

Новини, Суспільство

На тлі різкого стрибка кількості хворих коронавірусною інфекцією в Китаї вчені попереджають про ймовірність того, що коронавірусом нового типу можуть заразитися дві третини населення планети. Таку думку висловив в інтерв’ю агентству Bloomberg консультант Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Айра Лонджіні,про це інформує Голос.if.ua.

За словами Лонджіні, який відстежує поширення вірусу в Китаї, кожен хворий зазвичай передає інфекцію двом-трьом іншим людям. Простежити за поширенням захворювання буває особливо важко через відсутність експрес-тестів, а також через те, що у деяких носіїв інфекції симптоми коронавірусу проявляються в слабкій формі, зазначив консультант ВООЗ.

Першу групу хворих на коронавірус прийняли в новозбудованій лікарні в Ухані – відео

На його думку, ізоляція хворих і карантин не зможуть зупинити коронавірус. Однак в ВООЗ вважають, що заходи, до яких вдався Китай, дають решті світу час для підготовки до боротьби з інфекцією.

Наразі кількість заражених коронавірусною інфекцією тільки в Китаї наближається до 64 тисяч. За минулу добу в країні було зареєстровано понад п’ять тисяч нових випадків зараження. Від коронавірусної інфекції померли 1380 осіб, майже 7 тисяч одужали.

За межами Китаю захворіло понад 500 осіб. Майже половина тих, що заразилися вірусом Covid-19 в Японії.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.