З травня прикарпатці платитимуть банкам за обслуговування семи “теплових” платежів

Економіка, Новини

1 травня споживачам при розрахунку за централізоване опалення доведеться сплачувати банкам за касове обслуговування ще декількох додаткових квитанцій, про це інформує Голос.if.ua

Про це повідомив у передачі “Тема дня. Радіовимір” на “Суспільному Карпати” заступник директора з розрахунків і реалізації теплової енергії «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Ігор Угриновський.

«Законодавець, ухвалюючи закон України про житлово-комунальні послуги, який вступить в дію з 1 травня 2020 року, регламентує розщеплення окремих платежів. Що відбудеться? На сьогоднішній день споживач сплачує за тепло і за підключене теплове навантаження. З 1 травня вводяться додаткові платежі, які є зараз складовою чинного тарифу. Вони будуть витягнуті з тарифу і розщеплені. Тоді споживач буде змушений іти в банк і сплачувати за кожен з них окремо, при цьому будуть додаткові витрати на квитанції. Споживач буде платити за тепло в опалювальний період, за підключене теплове навантаження. Вводиться таке поняття, як абонентське обслуговування. Туди буде входити плата за обслуговування банку, рознесення повідомлень, зняття показників. Окремо розщеплюється плата за встановлення, обслуговування і заміну будинкових лічильників. Додається додатково ще 5 платежів”, – каже Ігор Угриновський.

До слова, у тариф на централізоване опалення заклали оплату банківських послуг.

За ці послуги «Івано-Франківськтеплокомуненерго» при отриманні платежів від споживачів сплачує банкам, з якими має угоди. Але є банки, які нараховують споживачам додатково кошти.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.