Медики розповіли, як швидко і ефективно вилікувати заїди на губах

Здоров'я, Новини

Найчастіше заїди можуть з’явитися в куточках губ. Але також вони зустрічаються всередині рота і навіть на підборідді.

При їх появі не варто панікувати, тому що з ними можна легко впорається, якщо знати причину їх появи і відразу ж приступити до дій, рекомендує  Голос.if.ua.

Зокрема, заїди можуть з’явитися з таких причин:

  • Користування немитим посудом;
  • Облизування губ, куточків рота на морозі, коли шкіра потріскалася;
  • Порушення правил гігієни ротової порожнини;
  • Переохолодження;
  • Вживання немитих овочів і фруктів;
  • Видавлювання прищів і розчісування шкіри в зоні куточків рота.

Як розповідають лікарі, то це ті причини появи заїд, що не залежать від стану здоров’я людини. Але може бути і так, що заїди є наслідком порушень у здоров’ї. В цьому випадку у людини можуть бути інфекційні, грибкові та інші захворювання в організмі.

Лікувати заїди можна і народними методами. Зокрема, добре допомагають різні натуральні олії. Особливо чайного дерева. Також можна використовувати розчин соди, розведеної з водою, так як сода є прекрасним антисептиком.

Мед є відмінним засобом від заїд завдяки своїм протигрибковим і антисептичним властивостям. Його потрібно наносити на заїди приблизно на 15-20 хвилин, а потім змивати теплою водою.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.