Чим корисний денний сон і скільки потрібно спати

Здоров'я, Новини

Позитивні ефекти денного відпочинку, про які ви ще не знали, інформує Голос.if.ua.

Найчастіше люди вважають, що краще не відпочивати після обіду. Вони вважають, що обідній відпочинок і сон порушують режим дня і збивають біологічний годинник людини. Але насправді це велика помилка. Багато хто недооцінює позитивні ефекти денного відпочинку, оскільки він має багато переваг.

Покращує когнітивні здібності

Денний відпочинок дозволяє повноцінно відпочити нашому мозку протягом дня. Як тільки ви відчуєте, що втомилися і не можете сконцентруватися на майбутніх справах, здрімніть хоча б 30 хвилин. Цього буде достатньо, щоб перезавантажити мозок.

Особливо корисно ввести у свій режим дня 40-хвилинний сон людям, які займаються науковою та розумовою діяльністю на роботі. Вчені часто рекомендують денний сон замість обіду.

Ваше тіло відпочиває і худне

Денний відпочинок корисний людям, які страждають від зайвої ваги, але тільки в тому випадку, якщо вони займаються спортом і дотримуються правильного харчування. Річ у тім, що організм людини спалює калорії під час сну, хоч і не так ефективно, як під час неспання. А також такий відпочинок допоможе знизити рівень гормону стресу, який супроводжує людей, що сидять на дієті та займаються фітнесом або спортом.

Корисно для серця

Дослідження показало, що ті, хто робить регулярні перерви у другій половині дня, набагато здоровіші та мають значно менший ризик серцевих захворювань. Статистика показала, що сплячі в обід люди страждають серцево-судинними захворюваннями на 40 % менше.

Знімає стрес

Щоденна втома значно підвищує рівень стресу і навіть посилює його. Денний сон рекомендується людям з психологічними проблемами та тривалим стресовим станом. Наприклад, психологи лікують депресію, додаючи в режим дня пацієнта 40 хвилин сну або відпочинку на дивані протягом робочого дня.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.