У Франківську шукатимуть приміщення, де проходитимуть розвиваючі заняття для дітей з аутизмом

Здоров'я, Новини

У пятницю міський голова Івано-Франківська провів черговий прийом юридичних осіб.

До мера завітали представники ГО «Янголи дощу». Це організація, яка займається дітьми з аутизмом, інформує Голос.if.ua з посиланням на Фіртка.

Представники звернулися з проблемою відсутності відповідного приміщення для проведення розвиваючих занять для дітей, старших 12 років.

Наразі в організації налічується 28 «діток дощу».

“Будемо старатися розв’язати цю проблему та шукатимемо варіанти для того, щоб облаштувати відповідне місце, де б такі дітки мали змогу розвиватися”,- пообіцяв міський очільник.

Аутизм – це порушення розвитку, що проявляється протягом перших років життя дитини як наслідок неврологічного розладу та позначається на функціонуванні мозку. Діти, які страждають на аутизм, відрізняються надмірною самоізоляцією, всепогли- наючою пристрастю до одноманітності, нездатністю перейняти загальноприйняті способи поведінки в суспільстві, вступати в контакт або спілкуватися з іншими людьми.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.