В обласній раді розповіли на скільки готові заклади охорони здоров’я до реформи

Здоров'я, Новини

Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики заслухали питання про стан реформи в закладах охорони здоров’я області вторинного та третинного рівнів.

Зокрема, в.о. директора ДОЗ ОДА Ірина Кобельська розповіла про проблемні питання та шляхи їх вирішення. «Є обов’язкові умови за яких заклад може контрактуватися з НСЗУ. Зокрема, всі заклади мають переформуватися в КНП, отримати необхідне комп’ютерне оснащення та мати ліцензію. Медичні заклади подали документи на отримання ліцензії, але це довга процедура, повідомляє Голос.if.ua з посиланням на Версії.

Проте Калуський протитуберкульозний диспансер ще навіть не розпочав процедуру перетворення в КНП. Щодо комп’ютеризації, то й не всі заклади готові на 100%.

Понад 1 млн.грн. у грудні було спрямовано додатково на закупівлю ком’ютерної техніки. Загалом, 75% закладів області готові до контрактування»,- наголосила Ірина Кобельська. Очільниця департаменту також наголосила, що є чимало питань які залежать від фінансування. Зокрема, недостатньо коштів для відшкодування за інсулін та є ризики щодо забезпечення процедур гемодіалізу.

«У нас немає відповідей на деякі питання, наприклад, як бути далі з такими галузями, як фтизіатрична та психіатрична. Ми плануємо звернутися до Міністерства охорони здоров’я за додатковими роз’ясненнями»,- наголосила Кобельська.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.