Лікар розповів, скільки потрібно займатися сексом у вашому віці

Здоров'я, Новини

15-30 років – це вік гормональних вибухів й активного пізнання своєї сексуальності.
Секс – це не тільки невід’ємна частина інтимного життя, але й складова частина здоров’я як жінки, так і чоловіки. Уролог-андролог Станіслав Сосновський назвав “Здоров’ю 24” норми сексу в 20, 30 і 50 років, про це інформує Голос.if.ua.

Читайте також Розмір пеніса, кількість партнерок й улюблена поза: цікаві інтимні факти про чоловіків 15-30 років – кількість, а не якість Це вік гормональних вибухів й активного пізнання своєї сексуальності. Недовгий період, коли і хлопці, й дівчата перебувають майже на рівних у своїх бажаннях і можливостях. І якщо перший досвід може відкладатися через страх, стрес й адреналін (найлютіших ворогів ерекції), то такі контакти можуть відбуватися часто, кілька разів на день. І хоча дівчата у цей період також активні, як і хлопці, піком жіночої сексуальності ці роки назвати складно. Чуттєвість й еротизм в них тільки починають розвиватися, і велика частина поки не можуть відчути оргазм. 30-40 років – жінки беруть ініціативу.

У такому віці, як правило, з’являються постійні партнери, і це дозволяє більше розкриватися, пізнаючи бажання себе й один одного. Сексом займаються рідше, ніж в юні роки – 2-4 рази в тиждень, але він стає на щабель краще.

Поки у чоловіків гормони залишаються на високому, але вже не на піковому рівні, жінки переживають справжній сплеск активності. Часто це пов’язано з вагітністю і пологами, які кардинально змінюють жіночий гормональний профіль, підвищуючи здатність до оргазму. У цьому віці жінка вже вивчила своє тіло і знає, чого хоче від сексу, і не соромиться говорити про це партнерові. У той же час фіксується найбільша частота жіночих зрад, тому що тільки “подружнього обов’язку” може бути недостатньо.

40-55 років – соціальна сексуальність Незважаючи на поступове зниження рівня тестостерону, у чоловіків зростає їхня “соціальна” сексуальність. Облаштовуючи сімейний побут і секс, чоловік починає нудьгувати в них. Багато хто намагається урізноманітнити своє сексуальне життя, додавши в нього яскраві емоції — рольові ігри, тривалі прелюдії, нерідко – зради.
Секс у цьому віці якісний, в середньому кілька разів на тиждень.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.