Спалах коронавірусу на лайнері біля Японії: на борту перебуває щонайменше 20 українців

Відео-новини, Здоров'я

Щонайменше 20 українців перебуває на борту заблокованого біля берегів Японії круїзного лайнера Diamond Princess через спалах коронавірусу інфекції 2019-nCoV. Про це Радіо Свобода повідомила людина, яка перебуває на судні,про це інформує Голос.if.ua.

За словами співрозмовника Радіо Свобода, корабель відправили на карантин на 14 днів. Згідно з даними порталу Marine Traffic, зараз лайнер стоїть у морі.

Люди із хронічними захворювання можуть звертатися із запитами на ліки, яких вони потребують.

Радіо Свобода звернулося до Міністерства закордонних справ України з проханням розповісти про стан здоров’я українців та заходи, яких Україна вживає для допомоги своїм громадянам.

На кораблі Diamond Princess виявили щонайменше 10 випадків захворювання коронавірусом з Китаю. Загалом на борту – понад 3,5 тисячі людей.

Число інфікованих коронавірусом інфекції 2019-nCoV сягнуло понад 24 тисяч. Близько 500 людей померли.

Спалах нового коронавірусу, який Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) визнала глобальною надзвичайною ситуацією, виник у грудні в столиці китайської провінції Хубей у місті Ухань.

Водночас, на думку ВООЗ, рівень поширення нового коронавірусу з Китаю наразі не становить пандемії.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.