Історія відомого “катали” Броника, який промишляє браконьєркою на “Бурштинському водосховищі”

Кримінал, Новини

Рибалки Бурштинського каналу можуть спостерігати дрібненького сивого дідка, що серед білого дня шпацерує по дамбі із забороненим сіткоснастевим знаряддям лову у лиш йому відомому напрямку, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Андрія Мельничука в групі Water and Fish ( Вода і Риба)

То є Броник і то є ходяча історія.

В старі часи всі “катали”, які приїжджали до Бурштина…

Стоп! Текст читають люди молодшого віку, які народилися вже після того, як до Броника всі заїжджиючі в Бурштин катали приходили на поклін.

«Катали» – вуличні шахраї, які пропонували наївним роботягам Бурштинської ДРЕС вгадати, під яким наперстком сховалася кулька. Кернес-мер Харкова з того починав. Але історія успіху Броника була короткою – його згубила гра в казино. Програв все, що нажив «непосильною працею», а зараз в нього четверта стадія раку горла. Так як пенсії не заробив, промишляє тим, що лапає верхоплавку на крошню. Говорити вже майже не може – принаймні, коли його ловлять на гарячому, нічого не каже, просто робить «батарейки, здавайтеся!» – підносить руки з винуватим виглядом.

Що робити з Броником? З одного боку, це ст. 85 ч.4 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), а з іншого – четверта стадія раку, він рухається в напрямку невдовзі постати перед вищим судом. Замість ходити тихенько вночі, останнім часом Броник вирішив ходити серед білого дня, чим неабияк розбурхує законослухняних рибалок. Вжити дій стосовно Броника? – от є свіжа історія з «негідниками з Чернівецький рибоохоронний патруль, що зловили «старого діда» з червонокнижною мареною (забороненою до вилову) – боти і ті, хто їм співчувають, просто захлинаються отруйною слиною у спробі плюнути в рибоохоронний патруль, бо «Не тих ловите!..». А тут маємо хворого на останній стадії раку горла, який ловить на тараньку верхоплавку – що з ним робити?

Може, серед рибалок Бурштинського каналу знайдеться «мудрий цар Соломон», який знає, що і як робити у випадку Броника – пишіть в коментарях.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.