Стало відомо, хто очолить обласну дитячу лікарню

Здоров'я, Новини

Сьогодні, 4 лютого відбувся конкурс на зайняття посади генерального директора Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні.

Про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Фіртку.

До нього допустили п’ятьох кандидатів:

  • Ларису Підвербецьку (головну спеціалістку з організації педіатричної допомоги департаменту ОЗ ОДА);
  • Тараса Мельника (заступника головного лікаря з хірургічної роботи ОДКЛ);
  • Ярослава Криштафовича (завідувача відділення для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням функції опорно-рухового апарату ОДКЛ);
  • Ігоря Дмитренка (доцента кафедри ортопедичної стоматології ІФНМУ);
  • Олега Курташа (завідувача відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії ОДКЛ).

Окрім конкурсної комісії і кандидатів на засідання прийшли члени громадських організацій та представники масмедіа.

На початку всім кандидатам дали слово для виступу.

Лариса Підвербецька:

«Дитяча лікарня – це пріоритетний заклад, який надає допомогу дітям. Я, як головний спеціаліст педіатричного відділення, в якості генерального директора знаю, як покращити те, що є і вирішити проблеми, які є. Основні завдання: дотримання вимог конвенції ООН про права дитини, співпраця первинної, вторинної та третинної медичної допомоги, комуналці з громадськістю, комфорт маленького пацієнта».

Тарас Мельник:

«Мої цілі і завдання – це впроваджувати стратегії діяльності для безпечної і високоякісної медицини, реформування системи надання спеціалізованої допомоги, забезпечення високоякісного аутсорсингу держфункцій, капіталізація закладу, залучення грантів, запровадження електронної системи медичного документообігу, проведення sword-аналізу, розвиток корпоративної культури».

Ярослав Криштафович:

«Перед нами після реформування стоять ризики – відтік кадрів, інфляція, високий рівень конкуренції. Проте, є шляхи мінімізації ризиків. Також важливим моментом є боротьба з корупцією. Очікуємо зменшити середню тривалість перебування хворого в стаціонарі, сталий показник летальності, плинність кадрів та забезпечення високого рівня надання медичних послуг».

Ігор Дмитренко:

«Мною напрацьований план розвитку. Необхідно переглянути структуру закладу, проаналізувати кадрову політику та матеріальне забезпечення. За таких умов дитяча лікарня стане конкурентноспроможною. Необхідно трансформуватися. Запровадити послугу патронату над дитиною».

Олег Курташ:

«Пріоритетні напрямки: впровадження нових сучасних технологій, наданої невідкладної медичної допомоги, надання якісної допомоги дітям від 0 до 18, забезпечення дотриманої норм лікарської етики. Наші цінності: висока якість наданих послуг, фінансова ефективність, довіра, етика».

За результатами конкурсу найбільше балів набрав Тарас Мельник – 190. Другий зі 167 балами Олег Курташ.

Довідка від Голос.if.ua.

Мельник Тарас Михайлович народився 4 червня 1965 року в селі Пшеничник Долинського району. У 1979 р. з відзнакою закінчив Пшеничниківську восьмирічну школу. З 1979 р. по 1983 р. навчався в Івано-Франківському медичному училищі. Після закінчення медучилища працював акушером Вишківської амбулаторії. З 1983 р. по 1985 р. – служба в рядах Радянської Армії.

З 1985 р. по 1991 р. навчався в Івано-Франківському медичному університеті. У 1991 році пройшов інтернатуру по анестезіології-реанімації дитячого віку. З 1 серпня 1992 року прийнятий на посаду лікаря-анестезіолога-реаніматолога палат інтенсивної терапії реанімаційного відділення обласної дитячої лікарні.

З 2 січня 2001 року призначений заступником головного лікаря з хірургічної роботи. Має вищу кваліфікаційну категорію по „Дитячій анестезіології” та „Організації управління охороною здоров’я”. Провів понад 500 загальних знеболень новонародженим дітям.

Автор більше 40 наукових праць та статей.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.