Бахматюк і Фонд гарантування можуть відновити переговори щодо реструктуризації боргу

Економіка, Новини

Фонд гарантування вкладів 30 січня отримав повторне звернення від Олега Бахматюка з пропозицією відновити переговори з врегулювання заборгованості по кредитних портфелях VAB банку та банку “Фінансова інціатива” перед Фондом і НБУ, Фонд зараз вивчає пропозицію, – пише Голос.if.ua з посиланням на Українські новини.

У Фонді гарантування вкладів зазначили, що в останні роки Олег Бахматюк неодноразово звертався з пропозиціями про добровільне врегулювання заборгованості перед Фондом і НБУ, зокрема у жовтні 2019 року надійшла пропозиція про погашення 8 млрд гривень протягом 7 років на користь Фонду та Нацбанку.

“Остаточного рішення про прийнятність або неприйнятність цієї пропозиції Фондом не приймалося, оскільки це вимагає глибокого аналізу альтернативних сценаріїв погашення заборгованості та можливих грошових потоків, а також визначення механізмів для здійснення погашення”, – заявили у Фонді.

У пропозиції Бахматюка йдеться, що наразі проводиться аналіз фінансових можливостей групи компаній “Укрлендфармінг” погасити заборгованість в стислі терміни, після чого буде надано пропозицію за конкретними сумами і термінами.

“Для прийняття Фондом рішення щодо цієї пропозиції обов’язковими етапами залишається оцінка альтернативних сценаріїв і здатності погашення запропонованих сум і термінів”, – йдеться у повідомленні.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.