У Франківську презентували казку про інклюзію (відео)

Новини, Суспільство

Казку про інклюзію “Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама” Оксани Драчковської презентували сьогодні в Івано-Франківську. Зустріч із письменницею провели в книгарні “Є”.

Іванофранківка Юлія Умайло прийшла на презентацію книжки разом із донькою, пише Голос.if.ua з посиланням на Суспільне.

Жінка розповідає, досі незнайома із творчістю письменниці. Зацікавив прийти сюди, каже, опис до казки:

“Треба діткам з дитинства розповідати про інших людей з інвалідністю. Що це такі ж, як ми, і люди. До них треба ставитися так, як і до звичайної людини. Вони в цьому невинні. Таке життя”.

Нова книжка Оксани Драчковської – автобіографічна історія-казка. У ній письменниця розповідає про себе та свого сина Назарка, який із народження є дитиною з інвалідністю і не може ходити.

Для Оксани Драчковської – це перша книжка для дітей. Письменниця каже:

“Ідея з’явилася, коли ми з сином прийшли до школи. Ми зайшли туди і продзвенів урок на перерву, вибігли діти, обступили нас. І з’ясувалося потім, що ці діти ніколи не бачили дитину в інвалідному візку. Тоді я подумала, що це не є нормально і треба щось з цим робити. Ідею виношувала довго. Думала, зробити посібник. Але згадала, що я – письменниця, і написала казку”.

Презентувати “Зайчика-нестрибайчика та його сміливу маму” Оксану Драчковську до Івано-Франківська запросила письменниця Ольга Деркачова. Вона ж модерувала захід. На її думку, це незвичайна казка:

“Це добра, гарна дитяча книга, хороший зразок української інклюзивної художньої дитячої літератури. Ми зараз багато говоримо про інклюзію, проте українському суспільству бракує ще досвіду спілкування та етичного налаштування. У казці Оксана розповідає історію як письменниця і як мама. Про те, що доводиться долати, зайчику-нестрибайчику”.

Наступна презентація казки про інклюзію “Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама” Оксани Драчковської відбудеться у Львові.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.