Туристів попереджають про лавини у Карпатах

Новини, Туризм

Сьогодні, 2 лютого, очікується невеликий дощ, вночі місцями з мокрим снігом, у західних областях помірні, в Карпатах місцями значні опади.

За прогнозами УкрГідрометцентру, у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами, у горах Івано-Франківської області зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рiвень), пише Голос.if.ua.

Нагадаємо, протягом доби 2 лютого по області та місту очікується посилення західного вітру 15-20 м/с. (1 рівень небезпечності , жовтий).

А також впродовж 1-3 лютого на ріках басейну Прута очікується формування талодощового стоку з поступовим підйомом рівнів води на 0,3 – 1,0 м, над рівнями 31 січня.

В гірській частині – послаблення льодового покриву, місцями його руйнування, льодохід, на окремих ділянках можливе утворення заторів льоду з різким коливанням рівнів води.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.