Вчені розповіли, скільки треба відпочивати, щоб прожити довге життя

Здоров'я, Новини

Людині потрібно не менше трьох тижнів щорічної відпустки.

Вчені із Університету штату Огайо розповіли, скільки треба відпочивати на рік щоб прожити нормальне та довге життя, про це повідомляє  Голос.if.ua.

З метою встановлення часу відпочинку, який необхідний людині для нормального функціонування всіх органів та систем, підтримання нормальної життєдіяльності, науковці провели дослідження.

Вони встановили, що людині потрібно не менше трьох тижнів щорічної відпустки. Крім того, було доведено, що ті хто не відпочиває 21 день на рік на третину частіше помирає.

У той же час для зниження рівня стресу достатньо навіть чотирьох днів відпочинку. Після тижневого відпочинку, у тих хто приймав участь в дослідженні, у крові зменшувалась кількість маркерів, які відповідають за старіння.

А от оптимальним є відпочинок кожні 62 дні, тобто кожні три місяці. За умови дотримання такого графіку, можна істотно подовжити тривалість та якість життя.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.