Служба безпеки України викрила на вимаганні неправомірної вигоди керівництво Департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ

Кримінал, Новини

Оперативники управління внутрішньої безпеки СБУ спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань викрили на вимаганні неправомірної вигоди керівництво Департаменту охорони державної таємниці та ліцензування Служби, інформує Голос.if.ua .

Правоохоронці встановили, що перший заступник начальника Департаменту надавав своїм підлеглим – керівникам управлінь та відділів ‒ перелік підприємців, у яких необхідно вимагати гроші за порушення у сфері охорони державної таємниці. Гроші комерсантам пропонували надсилати на рахунки «благодійного фонду», після чого кошти перераховували на підконтрольні фігурантам справи структури. «Такса» з кожного підприємця становила від 20 до 300 тисяч гривень за гарантію не складання протоколів про виявлені порушення та блокування офіційних перевірок. Під час проведення слідчих дій за місцями роботи та проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили документальні докази протиправної діяльності. Українська спецслужба системно очищує власні лави від корупціонерів. Наше завдання – повернення довіри до Служби та її співробітників.

Наразі вирішується питання щодо здійснення підозрюваним повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, а також обрання запобіжних заходів. За скоєний злочин Кримінальний кодекс України передбачає покарання за ст. 368 – позбавлення волі терміном до 10 років. Триває досудове слідство.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.