Вчені визначили генетичну основу сну

Здоров'я, Новини

Вчені з США, досліджуючи акваріумні рибки Даніо-реріо, визначили генетичну основу сну.

Отримані дані будуть використані для розробки медичних препаратів лікування безсоння і інших розладів сну ,Голос.if.ua   з посиланням на cikavosti .

У ході дослідження вчені спостерігали рецептор епідермального фактора росту (EGFR), який є клітинним сигнальним шляхом при взаємодії з навколишнім середовищем і формування відповідної реакції. EGFR присутній у більшості живих організмів і відіграє важливу роль у їх розвитку і зростанні. Дослідження показало, що акваріумні рибки Даніо-реріо при активації вказаного шляху впадали в глибокий сон, а уповільнення сигналу вело до виникнення безсоння. Після зіставлення отриманих результатів з генетичними даними і сигнальним шляхом EGFR 500 000 людей, вчені з США виявили відмінності в генах, які відповідали різним показникам якості та кількості сну, формуючи його основу. Таким чином, отримані дані згодом можуть бути використані для розробки медичних препаратів лікування безсоння і інших розладів сну

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.