До Івано-Франківської ОТГ приєднались ще три села

Новини, Суспільство

У середу, 20 листопада міська рада підтримала рішення про надання згоди на добровільне приєднання трьох територіальних громад до Івано-Франківської ОТГ.

Зокрема, депутати розглянули питання “Про добровільне приєднання Березівської, Колодіївської та Підпечарської сільських територіальних громад”, пише Голос.if.ua.

За даний проєкт проголосували 28 депутатів.

«На наступний рік ми маємо позитивний ефект. Нам зменшили реверсну дотацію, збільшили освітню та медичну субвенцію, очікуємо близько 7 млн гривень інфраструктурної субвенції», – каже міський голова Руслан Марцінків.

Це стало другим рішенням у цьому питанні. Далі – погодження з обласною облдерждарміністрацією та третє, останнє рішення сесії.

«Обговорюється питання про добровільність, а наступний рік – «недобровільності» створення громад. На рівні обласних рад можна буде вирішувати питаття про створення громад, згідно з перспективним планом», – додала народний депутат України Оксана Савчук.

Івано-Франківську міську громаду було створено 9 жовтня цього року, коли відбулися фінальні сесії Івано-Франківської міської та Черніївської і Підлузької сільських рад, що затвердили приєднання цих двох сіл до Івано-Франківська.

Нагадаємо, до Івано-Франківська планують приєднати 21 село.

На сьогоднішній день це п’ятий обласний центр (після Житомира, Тернополя, Вінниці й Сум) та 39 місто обласного значення серед 151, яке скористалося можливістю створення ОТГ відповідно до змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.