Новий міст на Пасічну: Франківськ “залізе” у кредити, щоб добудувати об’єкт

Економіка, Новини

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що у бюджеті немає грошей, щоб закінчити будівництва нового моста через Бистрицю, тому доводиться брати кредит.

Про це очільник повідомив у інтерв’ю газеті «Галичина» , пише Голос.if.ua.

На запитання: “чи вистачає на нього грошей у міській скарбниці”, щоб завершити будівництва, – Марцінків відповів:

“Не вистачає, тому ми беремо кредит. Ми не маємо часу чекати на те, чи будуть ті гроші на міст, які обіцяв Зеленський. На зустрічі з прем’єр-міністром я ще раз озвучив прохання про виділення коштів на завершення будівництва моста. Але від самого початку, коли ми розпочали будувати міст, я розумів, що може бути і найгірший варіант: ніхто грошей не дасть, тому доведеться все робити за кошти міста. На жаль, цього року держава не додала нам 320 млн грн на виплату зарплат. Якщо б ці гроші були в нашому бюджеті, ми побудували б міст за свої кошти. Нам не потрібно було би брати кредит. Але з огляду на те, що 2021-го, повторюю, закінчується термін експлуатації чинного моста, сподіваємось у грудні отримати кошти та продовжимо активно будувати міст”

Також, з’ясувалося, що завершити міст планують не раніше кінця 2020 року, а той на початку 2021. Хоч, ще у червні міський голова зазначив, що новий міст на Пасічну складений на 90%.

“Якщо отримаємо кредитні кошти, то, думаю, що до кінця наступного року чи на початку 2021-го це реально”,- сказав Марцінків.

Нагадаємо, коли президент Зеленський приїжджав в Івано-Франківськ, міський голова Руслан Марцінків теж просив у нього 150 млн грн на добудову моста. Але тоді Марцінків озвучив, що будівництво обійдеться у 426 млн грн.

У свою чергу народна депутатка від Івано-Франківська Оксана Савчук просить в уряду 150 млн грн на добудову моста через Бистрицю Солотвинську. І вже тепер вартість будівництва, за її словами, становить вже 594,6 млн грн.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.