У Франківську зооактивісти пікетуватимуть ресторан, який продає фуа-гра

Новини, Суспільство

Акцію проти закладу організовує міжнародна зоозахисна організація “Відкриті клітки Україна” у межах кампанії “Стоп фуа-гра”.

На початку листопада зоозахисники звернулися до ресторану “Profiterole” із пропозицією виключити французький делікатес зі свого меню. Причина, з якої, на думку активістів, ресторан має відмовитися від продажу страви, полягає у стражданнях тварин у ході виготовлення делікатесу, пише Голос.if.ua.

“Адміністрація ресторану не підтримала пропозицію зоозахисників та продовжує підтримувати насильство над тваринами  – подавати в меню фуа-гра”, – кажуть активісти.

Як відомо, фуа-гра готують зі штучно збільшеної печінки гусей або качок, яких насильно відгодовують через зонд. Через неетичність виробництва продукту його вже заборонили виготовляти та продавати в Індії, Великобританії, Ізраїлі та деяких штатах США.

Нагадуємо, що 31 липня офіційно єдина фабрика з виробництва фуа-гра в Україні повідомила про завершення своєї діяльності. Причиною такого рішення керівництва є негуманність процесу виробництва фуа-гра у ставленні до тварин. Така подія ймовірно є наслідком публікації документальних кадрів з виробництва фуа-гра міжнародною організацією “Відкриті клітки Україна”, які також були оприлюднені за кордоном (Independent).

Завдяки кампанії «Стоп фуа-гра» від продажу цієї страви вже відмовилися ресторани «Канапа», «Остання Барикада», «Asiatique» та «Klukva&Brukva».

Аналогічна кампанія триває в Данії (150 заяв про вилучення фуа-гра із продажу) та у Великобританії (10 заяв).

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.