В Івано-Франківську оновлять систему сповіщення при надзвичайних ситуаціях

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську планують оновити систему сповіщення при надзвичайних ситуаціях.

Про це повідомляє  Управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківської міської ради, передає Голос.if.ua.

За інформацією Івано-Франківської філії ПАТ «Укртелеком» в місті на 18 лютого 2016 року було 10826 радіоточок, а станом на 1 липня 2019 року їх залишилося 5875.

Зважаючи на дану ситуацію, днями, в обласному управлінні з питань цивільного захисту відбулася зустріч з представниками українського інформаційного агентства «Вуличне радіо», які презентували свій проект обладнання для донесення інформації до населення.

Як відзначив керівник агентства О.Нитка, поруч із зупинками громадського транспорту, супермаркетами, автовокзалами, ринками та іншими місцями масового скупчення людей встановлюються медіа бокси зі спеціалізованим програмним забезпеченням та гучномовці.

Характерним є те, що програмне забезпечення, яке пропонується відповідає вимогам Кодексу цивільного захисту населення. На зустрічі мовилося, які можливості дає «Вуличне радіо», а також що в кінцевому отримає споживач інформації.

Підводячи підсумки зустрічі О.Нитка наголосив, що для м.Івано-Франківська у 2020 році обладнання та програмне забезпечення планується передати безкоштовно, а також їхня агенція встановить на одній із площ міста світлодіодний екран для передачі звукового, візуального і текстового зображення.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.