Ескалацію конфлікту не допустимо: у поліції кажуть, що тримають під контролем ситуацію на міському ринку Франківська

Кримінал, Новини

Заступник начальника Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області прокоментував ситуацію, яка трапилася на центральному ринку в Івано-Франківську.

«Сьогодні, 16 листопада, на лінію «102» надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що невідомі особи перешкоджають йому, як власнику ТОВ «Торговий сервіс», зайти в приміщення та погрожують йому фізичною розправою. На місце події негайно виїхали працівники поліції для з’ясування усіх обставин події. Наразі правоохоронці посилено забезпечують охорону публічного порядку. На місці події також працює слідчо оперативна група, і якщо надходить будь-яке звернення від громадян правоохоронці документують. Щодо звернення про перешкоджання діяльності ТОВ «Торговий сервіс», за вказаними фактами поліцейськими в період з 25 по 28 жовтня зареєстровано ряд кримінальних проваджень. Триває досудове розслідування. Ескалацію конфлікту ми не допустимо» – розповів Ігор Максимів.

Наразі правоохоронці припинили спробу хуліганських дій групою громадян, затримали їх для встановлення особи та надання правової кваліфікації.

25 жовтня У фірмі «Торговий Сервіс», котра є власником і адмініструє центральний ринок в Івано-Франківську, заявили про незаконне захоплення підприємства і звернулися в поліцію та до суду, оскільки з 24 жовтня «Торговий Сервіс», згідно даних Мін’юсту отримав прописку в місті Дніпро. Його нова власниця – Тамара Казанцева, зареєстрована у підконтрольній бойовиками Андріївці Волноваського району Донецької області. А керівником зазначили Олександра Туяхова.

У свою чергу, у відео, яке було знято у Києві, Ігор Халаменда стверджував, що нікому не продавав ТОВ “Торговий сервіс”, а “нових власників” центрального продуктового ринку називав рейдерами.

28 жовтня новопризначений керівник ринку Антон Довгий скликав журналістів та поінформував про плани нових власників: зменшити орендну плату та поборотися зі стихійною торгівлею. Однак документів на купівлю-продаж ринку не показав.

Що цікаво, вже 13 листопада у Єдиному державному реєстрі Міністерства юстиції оновилася інформація про власника та керівника товариства “Торговий сервіс”. Кінцевим бенефіціаром підприємства знову став Ігор Халаменда.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.