Листи до святого Миколая: франківців запрошують здійснити мрії дітей-сиріт

Новини, Суспільство

Щороку, діти, які проживають у дитячих будинках, школах-інтернатах та сирітських закладах пишуть листи до святого Миколая. Всі вони надходять до офісу Мальтійської Служби Допомоги.

У листах йдеться не тільки про омріяні подарунки. Діти також розказують про себе, свої уподобання, свої мрії та особливі здібності. Пишуть також про те, що болить і чого бракує, пише  Голос.if.ua.

Зараз в офісі Мальтійців кипить робота – на столі розкладені листи, а на стелажах помалу з’являються перші подарунки, які уже чекають своїх адресатів.

Працівник Мальтійської Служби Леся Гунчак розповіла кореспондентці Бліц-Інфо, що цьогоріч отримали понад тисячу листів. Велику кількість з них вже розібрали. Втім листів ще є вдосталь та вистачить кожному бажаючому.

Крім одягу та смачненького, діти просять шкільне та спортивне приладдя, конструктори, настільні ігри, гаджети, косметику та ще багато різного. Однак, є й ті, що благають у Миколая щастя для своєї сім’ї, всіх дітей та мирного неба над головою.

«Листи є різними. Комусь простіше купити якусь одну річ, яка точно підійде дитині, аніж ходити та вибирати щось з одягу чи взуття. Ми не наполягаємо на тому, що якщо дитина просить ноутбук, то це має бути саме він. Хоча були випадки, коли люди приносили в хорошому стані свої ноутбуки чи телефони. Просимо звернути увагу на те, чи дитині ця річ потрібна в цьому віці», – зауважує Гунчак.

Зазвичай найперше розбирають листи маленьких дітей. Втім, є й такі, яким немає значення кому робити подарунок.

Загалом Мальтійська служба допомоги вже майже 20 років допомагає творити дива та проводить акцію «Святий Миколай іде до сиріт». Приготувати та принести подарунок за індивідуальним листом потрібно не пізніше 6 – 8 грудня.

Долучитись до акції може кожен бажаючий. Для цього не обов’язково складати подарунок за листом – можна зробити грошову пожертву.

Оскільки шкіл є багато розвозитимуть подарунки й після 19 грудня. Їх вручають після невеличкої сценки, яку готують волонтери. Вкінці кожного виступу Миколай зі сцени викликає кожну дитину індивідуально та вручає подарунок.

Працівники Мальтійської служби просять скласти подарунок у коробку, відповідно до її розмірів, та обгорнути яскравим папером. При оформленні пакунка варто уникати зайвих прикрас, оскільки вони утруднюють транспортування.

Взяти лист можна в приміщенні Мальтійської служби допомоги за адресою: вул. Лесі Українки, 1 (навпроти Катедрального собору). Тут вам також детально розкажуть про те, як найкраще здійснити дитячу мрію.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.