Фахівці назвали прості способи уникнути похмілля

Здоров'я, Новини

Багатьом любителям міцних напоїв добре відомі симптоми похмілля: важка голова, нудота і спрага.

Відомий британський дієтолог Керрі Торрентс радить дотримуватися чотирьох правил, щоб ранок після застілля було приємним, інформує Голос.if.ua з посиланням на Жіночий Світ.

За словами експерта, ніколи не слід пити натщесерце. Захистять шлунок перед розпиванням напоїв з градусом молочні продукти, сири, крекери, каша, йогурт з бананом. Перед вечірнім застіллям не варто налягати на чіпси, арахіс та інші солоні закуски, які викликають спрагу.

Дієтолог радить обмежувати газовані алкогольні напої. Вміщені в них бульбашки прискорюють засвоєння алкоголю.

Варто також уникати великої кількості міцних темних напоїв – бренді і віскі.
Вони мають більш високий рівень сполук, які називаються конгенерами, які утворюються в процесі бродіння і дистиляції. Вважається, що саме вони посилюють похмілля.

Ранок після застілля експерт радить починати з ізотоніки – спортивного напою, що відновлює водно-сольовий баланс. Його можна приготувати самостійно, розчинивши шість чайних ложок цукру і половину чайної ложки солі в літрі води. Напій рекомендується пити протягом дня.

Раніше фахівці назвали продукти, які допомагають нівелювати шкоду, яка наноситься алкоголем. Серед особливо корисних – кисломолочні продукти, гарбуз, абрикоси. Згладити шкоду допоможе також зелений чай. Напій стимулює виведення токсинів з організму. Медики рекомендують любителям випити якомога частіше їсти багаті вітамінами ягоди – брусницю, облепиху, журавлину, а також пити в добу не менше 1,5 літра чистої води.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.