Прикарпатські “едельвейси” почали “вишивати” гільзами з побажаннями

Новини, Суспільство

Сьогодні в 10 Гірсько-Штурмовій Бригаді було започаткували новий проект – своєрідну дошку пошани “Вишиванка”.  Це— своєрідна “капсула часу”.

Про це повідомляється на сторінці бригади в соцмережі.

“Сьогодні ми відкрили Дошку пошани “Вишиванка”. Українська вишита сорочка здавна в Україні служила як прикрасою, так і оберегом. Таємничою мовою вишивки вона передавала безліч побажань для добробуту та щастя людини, яка її одягала. Тепер й ми будемо своєрідно вишивати долю 10 гірсько-штурмової бригади, своїми побажаннями, вкладеними в гільзи створимо гарну долю бригаді та її особовому складу”, – йдеться в повідомленні.

З метою підтримання традицій українського народу та з метою заохочення військовослужбовців та осіб, що проявили мужність, патріотизм, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків, старанність та ініціативність — буде надаватись право “вишити хрестик” на вишиванці, заклавши в гільзу своє побажання наступним поколінням, та розмістити її на вишиванці.

Довідка від  Голос.if.ua.

“Едельвейси“— формування гірської піхоти Сухопутних військ Збройних сил України. Формування підпорядковане оперативному командуванню «Захід». Бригада була сформована у місті Біла Церква 1 жовтня 2015 року.

Головним завданням частини є ведення бойових дій у гірсько-лісистій місцевості.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.