Будівництво свиноферми у Насташиному доручили призупинити

Новини, Суспільство

Для врегулювання ситуації, що склалася навколо можливого будівництва свинокомплексу на території Насташинської сільської ради, 31 жовтня 2019 року в райдержадміністрації відбулася зустріч робочої групи.

В обговоренні взяли участь заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Івасик та жителі сіл Насташине і Конюшки, інформують в Галицькій РДА, повідомляє Голос.if.ua.

На засіданні детально обговорено питання щодо дотримання ТзОВ «ЛЕМБЕРГ-АГРО» вимог чинного законодавства при проведенні підготовчих робіт, пов’язаних з будівництвом свинокомплексу.

Було озвучено результати перевірок контролюючих та правоохоронних органів та наголошено, що дану земельну ділянку можна використовувати виключно для особистого селянського господарства відповідно до її цільового призначення.

Відтак, будь-які будівельні роботи до моменту отримання всіх дозвільних документів, оцінки впливу на довкілля, проведення громадських слухань мають бути зупинені.

За результатами зустрічі прийняли рішення щодо пошуку альтернативної земельної ділянки для будівництва свиноферми.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.