В Україні з лютого відключать таксофони

Новини, Суспільство

З 1 лютого 2020 року компанія “Укртелеком” припинить надавати послуги зв’язку через таксофони.

Про це повідомила прес-служба компанії, інформує Голос.if.ua.

“Розвиток різних каналів комунікацій призвів до зменшення попиту на колись затребувані послуги таксофонів. Якщо, наприклад, у 2017 році щомісяця було близько 900 тисяч хвилин розмов за допомогою таксофонів, то вже у 2019 році – менше 380 тисяч хвилин. Це у рази менше, що цілком зрозуміло. Адже, зважаючи на доступність сучасних послуг (мобільний зв’язок, комунікатори, менеджери тощо), послуги таксофонії втратили соціальну значимість”, – йдеться в повідомленні.

Наразі мережа налічує близько 4,8 тисячі таксофонів, практично усі вони розміщені у містах. У середньому щодня з одного таксофона відбувається лише близько 2,5 хвилин розмов.

Обладнання, яке використовується на таксофонній мережі, фізично і морально застаріло, і взагалі не виробляється в Україні і це спричиняє складнощі з експлуатацією. Крім того, протягом останнього часу до компанії були неодноразові звернення від різних структур та організацій щодо розміщення таксофонів на комерційній основі, тобто зі сплатою “Укртелекомом” орендної плати за їх розміщення.

“Враховуючи все це, “Укртелеком” прийняв рішення про припинення з 01.02.2020 року надання послуг фіксованого телефонного зв’язку, які надаються з таксофонів. Сподіваємося на розуміння тих небагатьох користувачів послуги і впевнені, що у разі потреби вони оберуть для себе сучасний і доступний канал комунікації”, – додали в прес-службі.

Раніше стало відомо, що “Укртелеком” запустить пілотний проєкт з відновлення фіксованої телефонії за допомогою мобільного зв’язку, який передбачає можливість для абонентів, що залишилися без телефонного зв’язку через крадіжки мідного кабелю, користуватися мобільним зв’язком в якості стаціонарної.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.