Ігор Грицьків. Сильний спорт – робить людей добрими.

Новини, Суспільство

Благодійник, заслужений тренер та представник ліги у Real Fight Promotion Ігор Грицьків, про власні досягення, спорт та дружню благодійну команду,  поділився в ексклюзивному інтерв’ю журналісту Голос.if.ua” Соломії Уграк. 

– Ігоре поділися досвідом, адже як нам відомо більшу частину часу приділяєш професійному спорту, як воно бути досить успішним бійцем ММА?

– Воно не так просто, але класно, тому що ті відчуття які ти відчуваєш в момент бою – вони прекрасні, хоча це вимагає колосальних зусиль. Переважно підготовка до бою є набагато важчою фізично і морально, аніж сам момент бою.

– Чи відчуваєш страх перед боєм?

Перед боєм так, страх є, але ти з ним борешся, на нього наступаєш, цей момент може бути від місяця часу до двох, а може бути за три дні до бою, це залежить від твого бойового духу. А вже під час бою страху немає.

– А що допомагає тобі налаштуватися на бій, можливо чиясь підтримка, мотивація?

Підтримка моєї дружини завжди відіграє дуже велику роль. Вона двічі повертала мене в спорт, коли я вже не хотів ним займатися. Перший раз ще в любительській кар’єрі, а інший в професійній. І це дуже сильно допомагає.

“Давай спробуй, ще цей раз” – усміхається згадуючи слова дружини.

-Недаремно кажуть, що за кожним успішним чоловіком стоїть мудра жінка.

– Це точно! (посміхається). Також в тяжкі моменти я часто згадую свого сина, котрий запитає мене колись: “Тату, чому ти не дійшов?” Що я скажу йому, що я здався? Ні, я пробував виграв-програв, це вже інше питання, так само та людина із іншої сторони програє-виграє. Також мене дуже мотивує моя улюблена музика, вона робить паузу поганим думкам в голові.

– Також, Ти тренер та засновник спортивного клубу. Чи задоволений тим, що наразі вдалося Вам досягнути?

Я абсолютно на всі 100% задоволений. Наш клуб функціонує неповних два роки і за цей час ми вже маємо призерів чемпіонату Європи, золоті та срібні медалі. Також маємо чемпіона України з ММА, чемпіонку України з греплінгу. В нас дружня команда, ми завжди працюємо разом, якщо хтось один їде на чемпіонат, то всі допомагають тренуватися.

– Чи велика у вас команда?

В професійну команду входить 10 хлопців, які зараз виступають на всеукраїнських та міжнародних турнірах з ММА, віком від 20 до 30 років, в яку входжу і я сам та мій брат. Є також підліткова команда, хлопці 14-18 років, які активно беруть участь в турнірах, кубках і вони показують дуже класний результат, я ними горджуся.

– Ігоре, також із братом Тарасом ви відкрили спортивний зал, які очікування та плани, що бажаєте реалізувати?

Зараз в нас основний акцент на масовий спорт, тобто хочемо максимальну кількість дітей, юнаків долучити в спорт. Тому відкриваємо в Коломиї зал з усіма умовами, яких ми колись можливо й не мали. Тут буде три борцівські зони, масажний кабінет. В Братиславі є Octagon Fighting Academy, ми були там на зборах, й власне основні моменти запозичили звідти. Масовий спорт, дати площадку для тих хто хоче спробувати себе в даному спорті, ми допоможемо йому стати чемпіоном.

Світлина від Ігора Грицькова.

Відкриття залу планується 10-го листопада, о 15:00 за адресою Романа Шухевича 59. Всіх бажаючих радо запрошуємо.

– Ти досить активний в благодійності, над чим зараз працюєш, та чого бажаєш досягнути в подальшому?

– Зараз, ми з командою долучилися до благодійного проекту: “Вдихни життя у матір та дитя” в рамках якого збираємо кошти, а саме 505 тисяч гривень на покупку апарату штучної вентиляції легень для Коломийського пологового будинку в гінекологічне відділення.

Вся наша соціальна робота направлена в цю сторону, адже сума не мала. Також ми намагаємося займатися окремими дітьми, які потребують уваги, слова, чи просто цукерки. Ми так само із ними зустрічаємося та проводимо певну роботу, також це є Яблунівський інтернат. Плануємо і в нашому залі проводити хоча б раз в місяць такі зустрічі, де діти не обов’язково будуть тренуватися, а просто почуватимуться потрібними.

Основне наше завдання зараз це, щоб до 1 січня 2020 року апарат штучної вентиляції легень стояв в Коломийській гінекології.

Багато моїх друзів долучається до даного проекту, особливо спортсменів. Також долучився відомий український боксер Денис Берінчик, який так само бере участь в просуванні даного проекту.

І на останок, щоб ти хотів порадити нашим читачам, та тим хто йде до своєї мети?

– Спочатку, я б порадив мріяти, потім цю мрію переводити в ціль, коли її перевели в ціль, просто діяти. Кожен день впевнено іти до своєї цілі, бо просто мрія вона не працює. “Працюй важко – мрій про велике” – це девіз нашого клубу.

Я завжди дотримувався думки, що коли ти добився певного успіху, ти обов’язково маєш поділитися ним із іншими, не тільки себе прославляти, своє “Я”. Ай іншим допомагати знайти свою мрію, комусь віру, а комусь надію. Цього зараз дуже сильно хочеться і взагалі вважаю, що сильний спорт – робить людей добрими.

У свою чергу, команда “Голос.if.ua” бажає успіху в добрій справі. Сподівається, що все омріяне збудеться.

Реквізити для переказу коштів:

4149 4390 1730 9208 Грицьків Юлія Володимирівна

5168 7554 2699 9013 Костіль Андрій Дмитрович

4149 4390 1730 9216 Дроник Роман Дмитрович

БО Благодійний Фонд Вдихни життя

IBAN UA433366770000026000052529369

Журналіст: Соломія Уграк

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.