Фахівці назвали продукти, які допоможуть швидко очистити печінку

Здоров'я, Новини

Про те, що печінка – це головний очисний фільтр нашого організму знає кожен.

На жаль, не кожен належним чином піклується про цей орган. Як результат, страждає весь організм, про це пише Голос.if.ua з посиланням на hyser.

Фахівці відзначають, найкраще, що ми можемо зробити для нашої печінки – годувати її здоровими, рослинними продуктами.

Представляємо вам 4 супер-продукти, які швидко приведуть вашу печінку в порядок:

Буряк

Недорогий, але дуже корисний овоч. З якого, до слова, можна готувати не тільки основні страви, а й десерти. При цьому є досить дієтичним продуктом.

Буряк здатен очищати кров, внаслідок чого підвищується функція печінки. Буряк допомагає знизити ризик високого рівня холестерину.

Буряк містить безліч антиоксидантів і поживних речовин: фолієва кислота, пектин, залізо, бетаїн. Пектин є розчинною формою волокна, який добре відомий своїми очисними властивостями.

Цей коренеплід дуже корисний для жінок, бо дає змогу зробити шкіру більш еластичною і пружною, прибрати млявість і позбутися від сухої шкіри.

Броколі

Яскраво-зелені відтінки овоча вказують на високий рівень антиоксидантів і хлорофілу. Броколі, цвітна, брюссельська капуста містять глюкозинолати, які допомагають печінці виробляти ензими, що усувають токсини. Броколі так само є хорошим джерелом жиророзчинних вітамінів Е, особливо важливим для печінки.

Цей вид капусти містить величезну кількість корисних речовин і всього 28 ккал в 100 грамах продукту.

Відзначимо, броколі можна вживати практично в будь-якому вигляді, але не бажано її варити і смажити, так як в цьому випадку виділяються шкідливі речовини, в тому числі канцерогени.

Сочевиця

Будучи багатою на клітковину, допомагає процесу очищення і є природним джерелом рослинного білка. Сочевиця забезпечує достатню кількість білка організму, не викликаючи ніякої шкоди. Крім того, вона є одним з найбільш легко засвоюваних бобових.

Бобові зерна не здатні накопичувати нітрати, вони очищають організм від токсинів.

У сирої сочевиці міститься 106 кКал. Продукт не містить жирів, що дозволяє вживати його людям, що страждають зайвою вагою, але в ньому є вуглеводи, які дають тривале відчуття ситості. У відвареної чечевиці 111 кКал.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.