У Франківську представники нових власників ринку прокоментували останні події (фото)

Новини, Суспільство

Нові власники центрального франківського ринку розповіли про останні події, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Галицький Кореспондент.

24 жовтня адміністрація центрального ринку Івано-Франківська дізналася про те, що у ринку тепер начебто є новий власник. Тепер ТОВ «Торговий Сервіс» за даними Мін’юсту, має прописку в місті Дніпро.

Новою власницею ринку стала – Тамара Казанцева, вона зареєстрована у підконтрольній бойовикам Андріївці Волноваського району Донецької області. Керівник – Олександр Туяхов.

Нагадаємо, що власником ринку довгий час було ТОВ “Торговий сервіс”, яке належало місцевому підприємцю Ігорю Халаменді на прізвисько “Бура”.

Нотаріус, котрий вніс зміни до бази даних Мін’юсту – Наталія Шилова з Кіровоградської області. У ТОВ «Торговому Сервісі» підкреслили, що вони не змінювали власника чи адреси.

Такі дії в адміністрації назвали класичним рейдерським захопленням.

Сьогодні ж юрист ТОВ “Торговий Сервіс”, який ним став 25 жовтня 2019 року, Юрій Бобик розказав, що відбулося підписання договору купівлі-продажу. Це, як стверджує чоловік, відбулося у межах чинного законодавства.

Підписували його уповноважені сторони. Він перевірявся відповідними реєстраторами. Підписував новий власник і колишній: Казанцева та Ігор Халаменда, як мені відомо“, – сказав він.

Також він сказав, що чи законно все відбулося чи ні, може визначити тільки суд.

Щодо рейдерського захоплення, то запитайте у підприємців, які торгують тут. Було воно чи ні“, – наголосив Юрій.

За його словами, продали не ринок і не будівлі, а корпоративні права “Торгового сервісу”.

Також чоловік пояснив, що власники є в місті. Він пообіцяв, що згодом вони зустрінуться з підприємцями. Що стосується змін, то дирекція обіцяє провести реформування. Є відповідне розпорядження директора про зменшення орендної плати.

Як каже Юрій, підприємці платять на 25%.

Потрібно це все змінювати. Ремонтні роботи будуть проводитися і довкола ринку. Але жодних перешкод діяльності підприємців не має бути“, – каже юрист.

За його словами, керівництво хоче зробити ребрендинг ринку і вивести його на новий рівень.

Директор тут сидів два дні і приймав скарги і звернення від підприємців. Часто скаржилися на велику орендну плату. Всі питання будуть опрацьовуватись. Але не можна говорити про якусь кардинальну діяльність, бо підприємство працює з новим директором тільки два дні“, – наголошує чоловік.

Він каже, що ніякого захоплення ринку не відбувалося і це підтверджує тим, що підприємці продовжують працювати.

Я вважаю, що все добре. А іншу оцінку дій можуть дати відповідні органи“, – каже Бобик.

Чому у старих власників критерії Юрій не розуміє. Проте показати договір журналістам він відмовився.

    

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.