Церква Греції офіційно визнала митрополита Київського Епіфанія

Новини, Суспільство

У суботу, 19 жовтня, Патріарх Константинопольський Варфоломій на спільній службі з предстоятелем Елладської православної церкви архієпископом Афінським і всієї Еллади Ієронімом, зачитуючи список імен предстоятелів автокефальних церков, згадав главу Православної церкви України Епіфанія, назвавши його митрополитом Київським і всієї України.

Про це повідомляє церковне видання “Віма Ортодоксіас”, передає  Голос.if.ua з посиланням на УНН.

“Церква Греції офіційно визнала єпископа київського Епіфанія Київським, оскільки сьогодні на Синоді Варфоломія-Ієроніма в Салоніках Патріарх вперше згадав Епіфанія на грецькій території”, – пише видання.

Як повідомлялось раніше, на початку жовтня архієрейський собор Елладської православної церкви визнав право патріарха Константинопольського Варфоломія надати автокефалію Православної церкви України (ПЦУ).

Після цього голова Синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Московського патріархату Володимир Легойда заявив, що РПЦ розірве відносини з архієреями Елладської православної церкви, які вступлять в спілкування з нібито “українськими розкольниками”.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.