Уряд визнав Долинську ОТГ спроможною

Новини, Суспільство

У середу, 16 жовтня 2019 року Уряд прийняв розпорядження «Про визнання спроможними об’єднаних територіальних громад», яким визнав спроможними об’єднані територіальні громади Вінницької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Хмельницької та Черкаської областей.

Позицію Асоціації міст України на засіданні Кабінету Міністрів представляв Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, пише Голос.if.ua. з посиланням на Об’єднання громад.

“Асоціація міст України вітає Літинську, Долинську, Богуславську, Петрівську, Новоселівську, Бугаївську, Степанську, Липоводолинську, Плужненську та Драбівську територіальні громади”, – йдеться у повідомленні.

Це громади, в яких перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів відбулися 30 червня 2019 року та які раніше не було визнано спроможними.

Сьогоднішнє розпорядження Уряду забезпечить реалізацію частини першої статті 8 1 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо приєднання суміжних сільських, селищних територіальних громад, які відповідно до перспективного плану формування територій громад Автономної Республіки Крим, області належать до цієї об’єднаної територіальної громади, до об’єднаної територіальної громади, яка визнана спроможною відповідно до частини четвертої статті 9 цього Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Нагадаємо, Асоціація міст України у листі до Міністра розвитку громад та територій України А.Бабак наголошувала на невідкладності визнання спроможними громад, вибори до яких відбулися 30 червня 2019, (читати лист).

АМУ підкреслює, що визнання громад спроможними потребує термінового врегулювання у зв’язку з формуванням проєкту державного бюджету на 2020 рік та включення бюджетів громад до переліку таких, які матимуть прямі взаємовідносини з державним бюджетом, починаючи з наступного бюджетного періоду.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.