Учні пообіцяли не займатись у репетиторів: на Прикарпатті діє унікальний освітній експеримент

Новини, Суспільство

У цьому навчальному закладі повністю покладаються на власні сили при підготовці до ЗНО.

Два роки тому в Калуському ліцеї No10, що на Івано-Франківщині, запровадили профільне навчання з тих предметів, які випускники складатимуть для вступу до вишів, пише  Голос.if.ua з посиланням на Експрес.

“Ми дали дітям можливість вибирати предмети для поглибленого вивчення і навчатися у динамічних групах, не прив’язуючись до класу”, — каже директорка ліцею Тетяна Федорів.

Система працює так: наприкінці дев’ятого класу школярі отримують бланки з переліком предметів, які вивчатимуть далі. Серед тих, з яких складатимуть ЗНО, слід обрати два для поглибленого вивчення. Всі інші вивчають на рівні стандарту.

Далі педагоги, враховуючи індивідуальний навчальний план кожного учня, формують динамічні групи й складають розклад уроків для них. До слова, їх має бути не більше як 33 на тиждень. Щоби залишалося більше часу на профільні предмети, деякі інші об’єднують в один інтегрований курс. Так викладають в ліцеї історію України та світу, українську та зарубіжну літератури.

“Ми вкладаємося у державні стандарти, ніяких додаткових освітніх послуг не запроваджуємо. Все це в межах урочного часу можливо робити в кожній школі України”, — запевняє директорка ліцею.

Цього року десятикласникам навчального закладу поставили умову — відмовитися від допомоги репетиторів. Найважче, за словами педагогів, було вмовити на це батьків. Але врешті всі погодились на таку пропозицію.

“Наші вчителі узгоджують шкільне навчання з вимогами ЗНО. Крім того, в 11 класі програмою передбачене повторення, під час якого фактично й відбуває

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.