У Києві відбувається Марш слави УПА

Новини, Політика

У понеділок удень, у 77-му річницю створення Української повстанської армії (УПА), на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в центрі Києва розпочався урочистий марш націоналістів, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Національну поліцію.

Як заявляють організатори маршу – Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, учасниками акції є понад 10 тис. людей. Участь у марші беруть “Свобода” на чолі з лідером Олегом Тягнибоком, партії “Правий сектор”, Організація українських націоналістів, Конгрес українських націоналістів, “Тризуб” ім. Степана Бандери, а також представники Асоціації фермерів України.

Захід розпочався о 13:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Після віча колона націоналістів рушила бульваром Шевченка у бік Хрещатика, звідки планує пройти вулицею Інститутською, далі алеєю Героїв Небесної сотні. Кінцевою точкою маршу організатори зазначили вулицю Банкову, де розташований Офіс президента України.

Акція відбувається під гаслом “Захистимо українську землю”. Так націоналісти висловлюють свій протест проти можливої реалізації закону про особливий статус Донбасу, передбаченого погодженою нещодавно в Мінську “формулою Штайнмаєра”, і проти торгівлі українськими землями сільськогосподарського призначення.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.