Запіканка з баклажанів: овочі, ніжний м’ясний фарш і помідорно-цибулева підлива

Новини, Суспільство

Зваблива яскравими відтінками і соковитістю страва, стане прикрасою вашого столу, про це інформує Голос.if.ua

В основі рецепту запіканки — овочі в тандемі з м’ясним фаршем. Ніжна м’якоть баклажанів, смачний м’ясний фарш в поєднанні з помідорно-цибулевою підливою гарантують чудовий смак готової страви. Запіканка з баклажанів проста у приготуванні, для її створення потрібний мінімум продуктів.

Для рецепта запіканки вам потрібно:

  • баклажан — 1 шт. (великий)
  • помідори — 300 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • сир (ропний, типу бринзи) — 150 г
  • м’ясний фарш — 300 г
  • оливкова олія — 70 мл
  • сіль — за смаком
  • перець чорний мелений — за смаком.

Рецепт приготування запіканки:

  1. Ретельно моєму овочі — баклажани, помідори. Очищаємо цибулину від лушпиння і дрібно нарізаємо. Помідори, ошпарені і звільнені від шкірки, дрібно шаткуємо.
  2. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, пасеруємо кубики цибулі. Додаємо нарізані шматочки помідорів. Перемішуємо суміш, продовжуючи тушкувати.
  3. Нарізаємо баклажани скибочками. Обсмажуємо їх, намагаючись домогтися золотистої скоринки. Обсушуємо на паперовому рушнику, позбавляючись від надлишків олії.
  4. Сир натираємо стружкою, використовуючи крупну тертку.
  5. У вогнетривку форму викладаємо скибочки баклажана. Наступний шар — помідорно-цибульна маса. Не забуваємо посолити, приправити перцем. Розподіляємо поверх овочів м’ясний фарш, розподіляючи його рівномірно силіконовою лопаткою. Завершальний штрих — тертий сир.
  6. Попередньо розігріваємо духовку до 180С і запікаємо баклажани з м’ясним фаршем, овочевим соусом і сиром 15-18 хвилин.

У гарячому вигляді розкладаємо на порційні тарілки, прикрасивши листочками свіжої м’яти. Гармонійною добавкою до страви стане сметана або мацоні. Запіканка з баклажанів з помідорами з додаванням м’ясного фаршу — відмінний варіант обідньої трапези або сімейного вечері. Приємного апетиту!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.